Type your research (product, recipe, blog...)
Broodpudding met ananas
Ingrediënten:
• 1 blik DEL MONTE® ananasschijven op siroop (570 g), uitgelekt
• 4 eieren
• 400 ml melk
• 2 zakjes vanillesuiker
• ½ theelepel gemalen kardemom
• 12 sneden brioche- of krentenbrood, van 1 dag oud
• Poedersuiker
• Vanilleroomijs, voor erbij
Bereidingswijze:
1)Verwarm de oven voor op 180°C. 2)Laat de ananasschijven uitlekken en vang 100 ml siroop op. Snijd 6 ananasschijven in kwarten. 3)Klop het ei los met de melk, het opgevangen ananassap en de vanillesuiker en kardemom. 4)Haal het brood door het beslag en leg het dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal of cakevorm. 5)Stop de stukjes ananas ertussen en leg er wat schijven bovenop. 6)Schenk de rest van het eimengsel over het brood. Laat 10 minuten staan. 7)Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven in 45 à 55 minuten goudbruin en gaar. 8)Bestrooi met de poedersuiker en serveer met een bol vanilleroomijs. 9)➡️ Tip: Als variatie kan je de ananas ook eens vervangen door schijfjes perzik of abrikoos. Of neem croissantjes i.p.v. het brood.