Type your research (product, recipe, blog...)
Curry gehaktballetjes met kokosrijst, ananas en chutney
Ingrediënten:
• 1 kleine witte ui
• 1 teen knoflook
• 3 gekleurde paprika’s
• 3 tomaten
• 500 g gehakt
• 6 el curry pasta
• 2 el zonnebloemolie
• 1 blikje tomatenpuree
• 1 blik Del Monte ananas stukjes (435g)
• 300 g witte rijst
• 1 blik kokosmelk light (400 ml)
• 10 g verse koriander
• 4 el mangochutney
• Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1)Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika's en tomaten in blokjes. 2)Meng het gehakt met de knoflook, ui, 2 el currypasta en zout en peper naar smaak. Rol er balletjes van. 3)Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de rest van de currypasta toe en fruit twee minuten mee. Voeg de paprika, tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Draai het vuur laag en laat zachtjes pruttelen. 4)Doe de rijst met 400 ml kokosmelk, 300 ml water en een snuf zout in een pan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Kook de rijst tot al het vocht is opgenomen en laat nog 10 minuten uitstomen. 5)Hak de koriander grof en schep door de rijst. Laat de ananas uitlekken en schep ⅔ door de curry. Hak de rest fijn en meng met de mangochutney. 6)Serveer de rijst met de gehaktballetjes en de ananas-mango saus.