NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Garnaal-Ananas Poké Bowl

Voor:
4 PERS.

Bereidingswijze:
30 minuten

Ingrediënten:

• 1 teentje knoflook
• 1 rode peper (of minder naar wens)
• 250 g gepelde garnalen
• 2 el olijfolie
• 200 g sushirijst
• 3 el limoensap
• ½ tl zout
• 1 tl honing (of suiker)
• 1/2 komkommer
• 1 kleine rode ui
• 2 avocado’s
• 1 blik Del Monte ananas stukjes (425g)
• 150 g wortel geraspt
• 4 el Sriracha mayonaise
• Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze:

1)Hak de knoflook en de rode peper fijn, meng met de garnalen en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Laat kort marineren. 2)Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 3)Meng het limoensap met zout en honing en schep voorzichtig door de nog warme sushirijst. Laat afkoelen. 4)Snijd de komkommer in kleine blokjes en de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd in dunne plakjes. Laat de ananas uitlekken. 5)Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade in 3-4 minuten gaar. 6)Verdeel de sushirijst over vier kommen en verdeel de groenten, garnalen en ananas in groepjes erover. Serveer met de Sriracha mayonaise.

Onze selectie

Meer lekkere recepten

x