NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Perzik- Granita

Voor:
6 PERS.

Cooking Time:
2 uur en 15 minuten

Ingrediënten:

• 2 blikjes DEL MONTE® perzikschijfjes op siroop (227 g)
• 1 citroen, alleen schil
• 500 ml witte wijn
• 100 ml water
• 100 g basterdsuiker

Bereidingswijze:

1)Doe alle ingrediënten in een steelpan, inclusief de siroop van het blik Del Monte perzikschijfjes. Breng het aan de kook en kook tot de perziken papperig beginnen te worden. 2)Laat volledig afkoelen. Pureer de vloeistof daarna met een aardappelstamper en zeef het door een zeef. 3)Om de granita in te vriezen, giet u het mengsel in een schaal en plaatst u het in de vriezer. Controleer het na een uur. Als het aan de randen begint te bevriezen, neem dan een vork en roer het mengsel een beetje om, waarbij u de bevroren delen aan de randen in kleinere stukjes verdeelt en naar het midden van de schotel harkt. 4)Zet terug in de vriezer en blijf de ijskristallen om de 30 minuten met een vork breken, tot je mooie, fijne kristallen van zelfgemaakte granita hebt. 5)Serveer in mooie glazen als gerecht tussen de gangen door of gewoon als een licht en smakelijk dessert. 

Meer lekkere recepten

x